Kutina priprema mjere za pomoć gospodarstvenicima

U Kutini nema oboljelih od koronavirusa, poručio je gradonačelnik Zlatko Babić te istaknuo kako je to rezultat dobre koordinacije članova gradskog Stožera civilne zaštite, ali i građana koji su svjesni ozbiljnosti situacije.

– Sretni smo što u Kutini nemamo osoba pozitivnih na koronavirus. Iza 17 sati se osjeti da nema okupljanja niti kretanja građana po našim ulicama, no gospodarstvo grada u većem dijelu radi. Radi Petrokemija Selk i još poneki subjekti. Neki gospodarstvenici su ipak morali obustaviti ili smanjiti rad u svojoj djelatnosti kao što je firma Cjevomont, Klik par i druge firme koje se bave drvnom industrijom ili nekom drugom uslužnom djelatnosti, no zaustavili su djelovanje i svi naši mali i mikro poduzetnici te obrtnici  po važećoj odluci.

Tom je prigodom najavio kako Grad, također priprema paket mjera za pomoć gospodarstvenicima kako bi se ova kriza što lakše prebrodila.

– Grad Kutina je složio i pripremio mjere za pomoć svim malim poduzetnicima i obrtnicima, ali ćemo pomoći i našim sugrađanima. Svima onima koji imaju djecu u dječjem vrtiću, a sada ih ne ostavljaju tamo, neće plaćati vrtić za to vrijeme. Naći ćemo i druge mjere putem našeg socijalnog programa da pomognemo našim sugrađanima i razvili smo niz mjera da pomognemo našim poduzetnicima, rekao je Babić.

Uskoro se očekuje sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se donijeti odluke da bi se spomenute mjere mogle početi provoditi.

– Planiramo da će se sjednica Gradskog vijeća održati za dvadesetak dana. Sjednica Gradskog vijeća neće se održati uobičajeno u Gradskoj vijećnici nego kao video konferencija, sukladno preporukama ministra uprave, kako ne bi ugrožavali zdravlje svih nas. Čekamo da na toj sjednici bude i rebalans tako da našim građanima i našem gospodarstvu možemo pomoći u ovoj teškoj situaciji, objasnio je predsjednik Gradskog vijeća Davor Kljakić.