Krenula rekonstrukcija – nova šetnica, ukrasno cvijeće i drveće krasiti će Trg hrvatskih branitelja u Rajiću

RAJIC_190319 (1)

Djelatnici gradskog poduzeća Novokoma započeli su radove na najavljenom uređenju Trga hrvatskih branitelja u naselju Rajić. Radovima će se izmijeniti površina ispred dvorane i Osnovne škole, učiniti ugodnijim za boravak i ljepšim ovaj dio Rajića. U tijeku su pripremni radovi za rekonstrukciju trga kojima će se obuhvatit popločenje pješačke zone, urediti će se staze i zelena površina, zasaditi ukrasno drveće i cvijeća.

Projekt krajobraznog uređenja izradila je Marija Sabelja, prostorna arhitektica, predvidjela je sadnju ukrasnog drveća Zlatne gladičije, drveta magnolije, zelene površine sa sezonskim cvijećem, crvenim i bijelim begonijama.

-Investira se u sve dijelove Grada Novska, neki projekti su u tijeku ili se priprema njihova realizacija,  sukladno potrebama stanovnika naselja čime se stvaraju bolji uvjeti života za sve mještane. U naselju Rajić u ovoj godini predviđena je investicija od oko 6,6 milijuna kuna, što pored uređenja trga uključuje i uređenje Društvenog doma sa sportskom dvoranom- poručili su iz Grada.

 

Grad
Hrvatska
Novska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija