Kreću radovi na dogradnji Dječjeg vrtića Popovača

radovi-dogradnja dv (1)

Nakon provođenja javne nabave i izbora izvođača radova gradonačelnik Josip Mišković danas je zajedno sa svojim suradnicima održao posljednji sastanak prije početka radova na dogradnji Dječjeg vrtića Popovača. Okupili su se tako predstavnik izvođača radova tvrtke Kapitel d.o.o. zajedno s podizvođačima, projektantica i glavni nadzorni inženjer Zrinka Fabijenec te koordinator II za koordinaciju izvođača radova na gradilištu te predstavnici HEP-a koji su ovom prilikom obišli i lokaciju buduće nove zgrade vrtića te je dogovoreno kako se u ponedjeljak kreće s iskolčenjem i čišćenjem terena.

Projektom, koji će osigurati značajno kvalitetnije uvjete za boravak u popovačkom vrtiću čiji postojeći kapaciteti više ne zadovoljavaju aktualne potrebe, dogradit će se novo krilo vrtića na dvije etaže ukupne bruto površine 1.057,46 m² koje je u konstruktivnom smislu cjelina za sebe, a u funkcionalnom povezano s postojećim vrtićom. Planirano je i uređenje 422,58 m² kolnih površina i parkirališnih površina. Kako stoji u Ugovoru s izvođačem radovi trebaju biti završeni za 365 dana.

Podsjećamo, Gradu Popovači odobreno je 6.703.200,00 kn za ulaganje u građenje i opremanje Dječjeg vrtića u Popovači iz operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Popovača
Sisačko-moslavačka županija