Ivan Celjak sa suradnicima obišao Jodno, gdje traju radovi na cjelovitoj obnovi objekta

Vrijednost radova je 2,5 milijuna eura
Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak sa suradnicima  posjetitio je  JodnoNikola Cutuk/PIXSELL

U tijeku je obnova bolničkih odjela za dermatologiju i venerologiju te fizikalnu medicinu i rehabilitaciju sisačke Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić” u kompleksu lječilišta jodom, vrijedna 2,5 milijuna eura, a župan Ivan Celjak najavio je završetak radova za svibanj.

-U potresu je zgrada teško oštećena pa radovi obuhvaćaju ojačanje konstrukcije, od temelja do drugih konstruktivnih elemenata, a obnovit će se i dio nekonstruktivnih elemenata. Obnovom će zgrada omogućiti pristup teže pokretljivim osobama, kao i osobama s invaliditetom- rekao je sisačko-moslavački župan Celjak, ističući da će se prostor prilagoditi i za nove sadržaje, čime će se poboljšati kvaliteta usluge.

-Predviđena je i energetska obnova, izmjena krovišta i stolarije, a na kraju će biti uređen i park oko objekta- rekao je Celjak.

Podsjetio je da je Županija dosad obnovila gotovo pedeset objekata, a trenutačno su otvorena 44 radilišta. Među ostalim, u tijeku su radovi na obnovi Nove interne, Stare interne, Pedijatrije te Nove bolnice u Petrinji. Dodao je kako se obnovom zdravstveni objekti neće vraćati u stanje prije potresa, nego će im se dodati nova vrijednost uz veći komfor, što će omogućiti i kvalitetnije zdravstvene usluge.

Voditeljica Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Tatjana Vrga rekla je kako vjeruje da će nakon obnove prostorni uvjeti omogućiti više dijagnostičkih i terapijskih usluga. Izrazila je zadovoljstvo inicijativom župana Celjaka da počne obnova objekta.

-Kada se obnovi, ova povijesna zgrada će zajedno s parkom zabljesnuti u punom sjaju. Moram napomenuti da smo razumijevanjem zaposlenika Odjela za dermatovenerologiju, koji su nam ustupili dio svoga prostora, nastavili s našim radom. Dnevno kroz naš odjel prođe od 250 do 300 pacijenata- rekla je Vrga i dodala da će se kompletirati i Odjel za neurorehabilitaciju za najmlađe pacijente, čime će se na jednom mjestu pružiti još više usluga.

Inače, središnji dio objekta izgradio je u stilu hrvatske moderne 1932. godine sisački industrijalac Petar Teslić, kao lječilište jodom koristeći se termalnim izvorima vode bogate jodom. Poslije je objekt nadograđivan, a obnovom će se dodatno zaštititi njegov povijesni dio.

Događanja
Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sisak