Hrvatski zbor sportskih novinara proslavio 70 godina postojanja

PXL_060419_2419431506.04.2019., Zagreb- Hotel Westin, Obiljezavanje 70 godina postojanja HZSN (Hrvatski zbor sportskih novinara) u sklopu kojeg su dodijeljene i godisnje novinarske nagrade i priznanja. Photo: Robert Anic/PIXSELL

U Hotelu Westin Hrvatski zbor sportskih novinara proslavio je 70 godina postojanja. Uz sportske novinare, svečanosti su se pridružili brojni sportaši, sportski djelatnici i uglednici.

Na svečanosti su dodijeljene godišnje novinarske nagrade i priznanja za 2018. godinu – Nagrada novinar godine i Nagrada za životno djelo te 9 priznanja za novinarske uratke. Priznanja su primili i bivši predsjednici HZSN-a: Milka Babović, Miroslav Rede, Darko Kolombo, Slavko Cvitković i Zoran Kovačević. U povodu godišnjice izdana je i prigodna monografija „70 godina, a još se bavi sportom“.

Svečanost je održana pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Središnjeg državnog ureda za šport i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Inače, Hrvatski zbor sportski novinara s radom je započeo 6. travnja 1949. kada je osnovana Sekcija sportskih novinara Hrvatske.

Aktualno
Hrvatska
Sport