Hrvatski reprezentativci osvojili HEP Adria Cup

Nakon šest odličnih utakmica, završeno je premijerno izdanje HEP Adria Cupa, pripremnog turnira za nadolazeće Socca SP u malom nogometu koje se u listopadu održava u Grčkoj. U NC Zlatna Lopta na zagrebačkom Žitnjaku natjecali su se Hrvatska, Slovačka, Belgija i selekcija Križevaca, a pobjednički pehar podigli su hrvatski reprezentativci predvođeni izbornikom Dinom Kovačem.

U posljednjoj, odlučujućoj utakmici, odigrali su neodlučeno sa Slovačkom 2:2, ali su u raspucavanju tzv. socca penala bili spretniji te su tako došli do konačnog trijumfa.

-Čestitao bih dečkima na osvojenom turniru. Zadnju utakmicu nismo igrali u kompletnom sastavu, ali oni koji su bili, dali su sve od sebe. Mislim da smo bili puno bolji od Slovačke i da smo apsolutno zasluženo pobijedili, iako tek nakon raspucavanja socca penala. Jako sam zadovoljan s reprezentacijom koju sam složio i većina će zasigurno biti u konkurenciji za odlazak na Kretu- izjavio je izbornik Kovač.

Drugo mjesto na turniru osvojila je Slovačka, koja je iznjedrila i najboljeg igrača turnira Andreja Gala. Broncom se okitila selekcija Križevaca, a iz njihovih redova stigao je i najbolji strijelac turnira, ujedno i njihov kapetan Stjepana Korenika, dok je Ernst Malarić bio najbolji vratar.

Aktualno
Hrvatska
Sport