Potpisan kupoprodajni ugovor

Gradi se novi pogon u Poduzetničkoj zoni grada Novske, planirano zapošljavanje 22 radnika

Postrojenje obrta Mehanizam ondje će se baviti izradom različite opreme, poput opreme za transport, prikolica, kontejnera i slično
potpisivanje ugovora

Potpisan je još jedan ugovor o kupoprodaji neizgrađenoga građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni grada Novske. Kao najpovoljniji ponuditelj odabran je Ivan Matić iz Brestače, vlasnik obrta Mehanizam. Temeljna djelatnost obrta su pripremni radovi na gradilištu.

U ime Grada Novske ugovor je potpisala gradonačelnica Marija Kušmiš, a uz nju na sastanku su sudjelovali i Siniša Kesić, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Mišo Tušek te ravnateljica Razvojne agencije Nora Vida Iličić.

– Poslovanje mi ide uspješno i imao sam u planu proširenje, izjavio je Matić.

– U vrlo kratkom roku djelovat ću da se izgradi hala za proizvodnju te krenuti u zapošljavanje ljudi.

U poslovnom planu navodi se planirana izgradnja gospodarsko-proizvodnog objekta površine 1000 m2 koji bi se sastojao od uredskih prostora te proizvodne hale opremljene CNC strojem, rezačicom za metal, hidrauličnom prešom, opremom za varenje, kompresorima i utovarivačem. U hali bi bila smještena i komora s dodatnom opremom za bojanje i ostalim potrebnim alatima za proizvodnju građevinskog alata. Postrojenje će se baviti izradom različite opreme, poput opreme za transport, prikolica, kontejnera, i slično. Ukupna vrijednost investicije je 800.000 eura, a planirano je zapošljavanje 22 radnika.

Gospodarstvo
Novska