FOTO: Obilježen Dan sela Strašnik

Program obilježbe je započeo polaganjem vijenaca ispred spomen-obilježja poginulim i stradalim hrvatskim braniteljima, a nastavljen je misnim slavljem ispred kapele sv. Šimuna i Jude Tadeja

U Strašniku je obilježen Dan sela. Program obilježbe je započeo polaganjem vijenaca ispred spomen-obilježja poginulim i stradalim hrvatskim braniteljima, a nastavljen je misnim slavljem ispred kapele sv. Šimuna i Jude Tadeja.

Događanju je nazočio zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić koji je tim povodom iskazao veliko zadovoljstvo što može nazočiti proslavi dana “našeg ponosnog sela Strašnik”.

– Danas se u nama budi nada, budi energija da ćemo zajedno popraviti naše domove, poljoprivredne objekte i nastaviti živjeti u okolnostima bar kao prije potresa. Sisačko-moslavačka županija je odmah, nakon dobivanja sredstava s nacionalne razine, zajedno sa Županijskom upravom za ceste i Gradom Petrinjom, pristupila pomaganju mjestu Strašnik. Županijska uprava za ceste je ovdje položila 2,5 kilometara novog sloja asfalta, investicija od otprilike milijun i pol kuna. Mjesto Strašnik i Strašničani to apsolutno zaslužuju. Zaslužili su to i svojim angažmanom u Domovinskom ratu i danas su ponos grada Petrinje, Sisačko-moslavačke županije i Hrvatske, rekao je zamjenik župana.

Obilježavanju se pridružio i tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Tugomir Majdak, koji je istaknuo kako je Strašnik jedan od simbola na koji način hrvatski narod vjerom i zajedništvom prevladava sve nedaće koje su ga pogodile na ovom povijesnom području Lijepe naše proteklih tisuću godina.