FOTO: Obilježen Dan hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je svečanosti prigodom obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije u Novom Farkašiću. Tom je prigodom kazala kako činjenica da je Sisačko-moslavačka županija prva među županijama u Hrvatskoj uvela Dan branitelja pokazuje koliko je živa svijest o tome kako je obrana te županije bila od najveće važnosti za obranu cijele Hrvatske i za konačnu pobjedu.

Obilježavanje je započelo još u jutarnjim satima kada je vodstvo županije na čelu sa županom Ivom Žinićem i njegovim zamjenicima zajedno s obiteljima i roditeljima poginulih hrvatskih branitelja, predstavnicima lokalne samouprave, policije, vojske, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnicima javnih ustanova i političkih stranaka, kod središnjeg su križa na sisačkom groblju Viktorovac položili vijence i zapalili svijeće. Počast je odana i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Svetu misu za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje predvodio je u sisačkoj katedrali Uzvišenja Svetog Križa generalni vikar Sisačke biskupije monsinjor Marko Cvitkušić.