Donacija Bayera od 50.000 eura i 8000 maski hrvatskim bolnicama

Farmaceutska tvrtka Bayer uplatit će donaciju od 50.000 eura odnosno gotovo 380.000 kuna u hrvatski državi proračun, a dodatno će donirati i 8000 maski hrvatskim bolnicama i medicinskom osoblju

Duško Marušić/PIXSELL

Farmaceutska tvrtka Bayer uplatit će donaciju od 50.000 eura odnosno gotovo 380.000 kuna u hrvatski državi proračun, a dodatno će donirati i 8000 maski hrvatskim bolnicama i medicinskom osoblju.

– Hrvatska je situaciji pristupila ozbiljno, međutim, situaciju s koronavirusom ugrozio je i nedavan potres u Zagrebu, stoga je građanima potrebna svaka podrška, rekla je direktorica Bayera Hrvatska i voditeljica Bayerovog farmaceutskog odjela za regiju Andreja Smolnikar Prah.

– Osim aktivnosti koje već provodimo, u Bayeru smo odlučiti pružiti i dodatnu pomoć u vidu financijske donacije, upravo kako bismo pomogli svim službama i građanima kojima je u ovo vrijeme podrška najpotrebnije, dodala je.

Kompanija je dodatno osigurala i 8000 maski za medicinsko osoblje, koje će isporučiti bolnicama. Uz to, dva Bayerova zaposlenika volontiraju u pozivnom centru uspostavljenom za sva pitanja građana vezana za COVID-19, a u suradnji s Hrvatskom farmaceutskom komorom i Hrvatskim crvenim križem jedan Bayerov zaposlenik volontira i u osiguravanju dostave lijekova građanima kojima je određena mjera izolacije, koji su nepokretni, imunokompromitirani ili iz drugih razloga ne mogu doći do lijekova.