Dodatnih 90.000 eura za rad specijalističkih ambulanti

Programom se smanjuju liste čekanja, građanima je pregled dostupan u blizini prebivališta te se prevenira pojava bolesti

Sporazum o suradnji na osiguranju i provedbi specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Križevcima i Đurđevcu, vrijedan 90.000 eura, danas je s ravnateljima zdravstvenih ustanova potpisao župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

Program se provodi osmu godinu zaredom i njime Županija osigurava sredstva za specijalističke ambulante u ta dva grada. Tako se, dodao je Koren, smanjuju liste čekanja u Općoj bolnici Koprivnica, građanima je pregled dostupan u blizini prebivališta te se prevenira pojava bolesti.

– Kroz ovaj program u 2022. obavljeno je 4220 specijalističkih pregleda, odnosno 600 više nego godinu dana ranije, naglasio je Koren i dometnuo da u Križevcima djeluje pet, a u Đurđevcu četiri specijalističke ambulante.

U Križevcima na ovaj način egzistira psihijatrija, ortopedija, interna medicina, otorina i urologija, a u Đurđevcu interna, opća kirurgija, otorinolaringologija i urologija.

Potpisnici sporazuma Mato Devčić, ravnatelj Opće bolnice Koprivnica, Mirjana Hanžeković, ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije te Draženka Vadla, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije zahvalili su na dodijeljenom novcu za provedbu programa. Devčić je istaknuo da Opća bolnica Koprivnica bilježi porast broja specijalista kojih je u toj zdravstvenoj ustanovi zaposleno 100 od ukupno 160 liječnika.

– Osim navedenoga, na današnji dan imamo i 64 specijalizanata, zaključio je Devčić.