Lokalna politika

Danijel Kosar na čelu VMO Potok, novi mandat za Josipa Vlašića u Gornjoj Gračenici

Konstituirana vijeća mjesnih odbora u Potoku i Gornjoj Gračenici
mogornjagracenica-v

Nakon nedavno provedenih izbora, novi saziv Vijeća mjesnog odbora Potok čini pet članova s kandidacijske liste HDZ-a te četiri vijećnika s liste HSP-SDP-HSLS. Na konstituirajućoj sjednici za predsjednika ovog mjesnog odbora većinom je glasova izabran Danijel Kosar, nositelj liste HDZ-a.

U okviru susreta razmatrane su komunalne potrebe u naselju te je istaknuta izgradnja pješačke staze, nastavak uređenja prostorija Pučkog doma postavljanjem klima uređaja, signalizacija na državnoj cesti, uređenje prostorija mjesnog nogometnog kluba, izgradnja kanalizacijske mreže, uređenje staza na groblju te postavljanje ograde oko tog prostora. Gradonačelnik je izrazio uvjerenje kako će se u narednom razdoblju riješiti i administrativne pretpostavke za realizaciju kupnje nekretnine pokraj Pučkog doma te najavio nastavak svih potpora radu udrugama koje djeluju u ovom naselju.

Na konstituirajućoj sjednici Mjesnog odbora Gornja Gračenica za predsjednika je ponovno izabran dosadašnji predsjednik Josip Vlašić. U sastav ovog mjesnog odbora ušlo je šest vijećnika s kandidacijske liste HSP-SDP-HSLS, dok je s liste HDZ-a vijećničke mandate izborilo troje kandidata.

Raspravljajući s gradonačelnikom o prioritetnim potrebama ovog naselja, naglašena je rekonstrukcija pješačke staze kroz naselje, rješavanje problema plavljenja pojedinih dijelova u suradnji s Hrvatskim vodama, proširenje uličnog vodovoda i plinovoda u Mramor brdu za čime su potrebu izrazili pojedini objekti turističke namjene, potom sanacija mosta u Ulici Luka, kao i nastavak uređenja prostora Pučkog doma.

Politika
Popovača