Dan planeta Zemlje na biciklu u Moslavini

bicikl-2s

U svrhu turističke promocije Kutine i njezine okolice, razvoja cikloturizma na tom području te obilježavanja nadolazećeg Dana planeta Zemlje, Turistička zajednica grada Kutine u suradnji s biciklističkim klubom Kutina te Javnom ustanovom Park prirode Lonjsko polje i Općinom Lipovljani, 27. travnja, organizira “Dan planeta Zemlje na biciklu u Moslavini”.

Program obuhvaća tri rekreativne biciklističke vožnje, niz sportskih igara na cilju, ugostiteljsku ponudu te brojne druge aktivnosti, a u realizaciju projekta uključene su mnoge udruge, izletišta i proizvođači suvenira. Samo prošle godine, moslavačku je biciklijadu posjetilo preko 1.500 sudionika iz Hrvatske i inozemstva.

Radi što kvalitetnije promocije tog kraja i popularizacije Moslavine kao atraktivne turističke destinacije, svake godine poznate biciklističke rute podliježu promjeni i nude novu perspektivu bogate prirodne i kulturne baštine.

Također, u suradnji s Turističkom agencijom TIM Travel i ove je godine iz smjera Zagreba dogovoren tzv. Bus&Bike, odnosno prijevoz biciklista i njihovih vozila, a svi posjetitelji koji ne posjeduju vlastiti bicikl, mogu ga iznajmiti na samoj destinaciji.

Manifestacija započinje u 10 sati okupljanjem sudionika na gradskom trgu u Kutini, odakle ujedno biciklijada započinje neovisno o stazi koju pojedinac izabere.

 

[media-credit name=”TZ grada Kutine” align=”aligncenter” width=”394″][/media-credit]

Grad
Hrvatska
Kutina
Sisačko-moslavačka županija
Sport