Brojni Zagrepčani Jarunom trčali za oboljele od raka

U organizaciji Veleposlanstva Kanade u suradnji s tvrtkom MPG, Hrvatskom ligom za borbu protiv raka, Zagrebačkim holdingom, hotelom Esplanade Zagreb i agencijom XOXO, na SRC Jarun jučer je održano jubilarno 20. izdanje atletske utrke Terry Fox Run.

Utrci koja je imala humanitarni karakter odazvalo se oko 6 tisuća sudionika, koji su trčanjem, rolanjem, hodanjem i vožnjom bicikla dali svoj doprinos humanitarnoj akciji u kojoj je do sada prikupljeno preko 6,5 milijuna kuna donacija. Sva prikupljena sredstva s ovogodišnje utrke donirat će se mladim znanstvenicima Instituta Ruđer Bošković.

-Vjerujem kako će ova donacija pomoći u otkrivanju novih lijekova u liječenju žena koje imaju hormonski ovisan rak dojke-, istaknuo je predsjednik Hrvatske lige za borbu protiv raka Damir Eljuga .

Humanitarnu utrku pozdravio je ministar zdravstva Milan Kujundžić koji je poručio kako svi moramo preuzeti brigu o bolesnima jer, uvjetno rečeno, svi ćemo sutra oboljeti od tumora, a puno uspjeha svim sudionicima poželio je i gradonačelnik Milan Bandić.

-Maraton nade nisu samo oni koji prođu kroz cilj, nego je nada za sve oboljele od raka, da se pronađe lijek za tu opaku bolest- kazao je zagrebački gradonačelnik.