Bratovština hrvatskih vinskih vitezova u članstvo primila četiri Popovačna

Među novim članovima nalaze se gradonačelnik Josip Mišković i njegov zamjenik, a ujedno i vinar Lovro Miklaužić te Ivica Florijanović i Tomislav Trdenić

Proteklog je vikenda u Popovači u organizaciji Bratovštine hrvatskih vinskih vitezova održana Viteška svečanost primanja novih članova te promicanja svojih članova u više stupnjeve.

Među novim članovima nalaze se i četiri Popovčana – gradonačelnik Josip Mišković i njegov zamjenik, a ujedno i vinar Lovro Miklaužić te Ivica Florijanović i Tomislav Trdenić.

Nakon oformljene kolone svi okupljeni prošpancirali su gradskim ulicama, nakon čega je uslijedila sveta misa i Viteška svečanost u popovačkoj župi svetog Alojzija Gonzage.

Inače, Hrvatski vinski vitezovi okupljaju više od 100 članova poštovatelja vina, među kojima su poznati vinari i vinogradari, enolozi i druge javne ličnosti. Hrvatski vinski vitezovi djeluju pod načelom “U slavu Boga i u slavu vina!” (In honorem Dei et in honorem vini).
Zadaća bratovštine je njegovanje, unaprjeđenje i širenje vinske kulture i uz nju vezanih djelatnosti, prenošenje znanstvenih saznanja o vinu, veličanje i promidžba plemenitih vina i podupiranje njihovih najboljih svojstava, priznavanje kulturno-etičkih vrijednosti, kao i podupiranje socijalne i karitativne djelatnosti. Viteštvo je pripadnost ideji istinske plemenitosti duha, zauzimanje za sve lijepo, dobro i istinito, za idealne vrijednosti, plemenitu duhovnost i viteško prijateljstvo.