Na izletu u Vukovaru

Branitelji Sisačko-moslavačke županije u posjetu Gradu heroju

Branitelji i njihove obitelji obići će spomen područja, Memorijalni centar i Vodotoranj
38bf47ec-a842-4729-91de-268db857f8b2Sisačko-moslavačka županija

U sklopu Dana branitelja Sisačko-moslavačke županije, koji su počeli 14. listopada i traju do kraja mjeseca, u subotu je 320 hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji otputovalo u posjet Vukovaru, gdje će obići spomen područja, Memorijalni centar i Vodotoranj.

-U suradnji s udrugama hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije okupili smo 320 branitelja, njihovih supruga i djece, kako bi podsjetili na istinu o Domovinskom ratu, kako se ne bi zaboravile žrtve za grad heroj Vukovar i za cijelu Hrvatsku- rekao je Nikola Škrinjar iz Joševice pokraj Gline, umirovljeni pripadnik Specijalne jedinice policije OSA iz Siska.

U suradnji Sisačko-moslavačke županije i Memorijalnog centra Domovinskog rata tijekom dana obići će Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Spomen dom Ovčara, Masovnu grobnicu na Ovčari, postav Memorijalnog centra Domovinskog rata i Vodotoranj, te na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položiti vijenac i zapaliti svijeće.

-Branitelja je sve manje, razbolijevaju se i umiru, ali dok su živi poštivat će svako mjesto stradavanja i odavati počast žrtvama te učiti svoju djecu čemu da uče daljnja pokoljenja- kaže Škrinjar kojem su pobunjeni Srbi 16. prosinca 1991. ubili sestru na kućnom pragu uz još 21 mještana tog sela.

Događanja
Sisačko-moslavačka županija