BOŽINOVIĆ IZ SISKA: Sada je najvažnije da se svako novo žarište odmah gasi

Kod svakog novog slučaja važno je odmah krenuti s mjerama i pohvatati kontakte, poručio je voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite i potpredsjednik Vlade Davor Božinović, ističući da pandemija još nije prošla

Daniel Kasap/PIXSELL

Kod svakog novog slučaja važno je odmah krenuti s mjerama i pohvatati kontakte, poručio je voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite i potpredsjednik Vlade Davor Božinović, ističući da pandemija još nije prošla.

– Sada je najvažnije da se svako novo žarište odmah gasi. Dobro je što trenutačno u Hrvatskoj nema nikoga na respiratoru, broj hospitaliziranih je manji od deset, pa je stanje dobro, rekao je Božinović u Sisku, gdje je razgovarao sa zdravstvenim radnicima, zahvalivši im na dosadašnjem angažiranju za vrijeme koronakrize.

Taj angažman, naglasio je, značio je sinergiju struke, politike, ali i građana koji su na dnevnoj bazi dobivali informacije i Nacionalnog stožera i regionalnih stožera. Zahvaljujući dobrim rezultatima, ustvrdio je, došlo je do popuštanja mjera, “što ima svoje posljedice”.

– Dosadašnje mjere su pokazale da možemo biti zemlja bez novooboljelih. Orijentirali smo se na revitalizaciju gospodarstva i turizma, ali i društvenog života. Ja sam, što se toga tiče, optimist, istaknuo je Božinović.

Ministar unutarnjih poslova u Sisku je posjetio Opću bolnicu “dr. Ivo Pedišić”, gdje je na epidemiološki sigurnoj udaljenosti razgovarao s djelatnicima bolnice, nakon čega i s djelatnicima sisačkog Doma zdravlja i županijskog Zavoda za javno zdravstvo.