Three Rivers Raid

Popovačanima se predstavili Spačeki iz zemlje i inozemstva

Popovčani su na središnjem gradskom trgu mogli razgledati čak 40 legendarnih vozila
spaceki-v

U Popovači su proteklog vikenda boravili sudionici manifestacije 2cv Three Rivers Raid, avanturističko-turističke vožnje popularnim Spačekima dijelom Sisačko-moslavačke županije, koju je organizirao Hrvatski 2CV (Spaček) Citroen.

Manifestacija je okupila 40-ak Spačeka iz Hrvatske i inozemstva s ukupno 90 sudionika koji su smješteni u Ranch Corralu, a u nedjelju su se predstavili Popovčanima na središnjem gradskom trgu gdje im je dobrodošlicu izrazio zamjenik gradonačelnika, direktor Turističke zajednice Lovro Miklaužić ukratko se osvrnuvši na najznačajnija obilježja Popovače kao destinacije.

– Od 2016. godine svake dvije godine na području Sisačko-moslavačke županije, sekcija Sisak organizira međunarodnu avanturističko-turističku vožnju pod nazivom ‘2CV Three Rivers Raid’ gdje se sudionike iz Hrvatske i ostalih europskih zemalja na poseban način upoznaje s krajevima Hrvatske omeđene rijekama u koje sami vrlo vjerojatno ne bi došli. Kroz tri dana trajanja ove manifestacije, sudionici na poseban način upoznaju kulturno-povijesnu baštinu ovog kraja. Polazna točka je Sisak – grad na tri rijeke, a trasa ovog puta obuhvaćala je prostor između i pored rijeka Save, Lonje i Pakre gdje se sudionici upoznaju sa životom i običajima ljudi na navedenim rijekama. S druge strane žitelji ovog kraja imaju priliku upoznati sudionike i njihova vozila, druge kulture i običaje odakle dolaze, obrazložio je voditelj projekta Goran Skrbin.

Događanja
Popovača