Siščanka Nastja Kulović u Popovači predstavila knjigu “Kud si krenula”

Promocija knjige bila je dijelom obilježavanja Svjetskog dana multiple skleroze u organizaciji Društva oboljelih od multiple skleroze Sisačko-moslavačke županije
ms

Društvo oboljelih od multiple skleroze Sisačko-moslavačke županije obilježilo je Svjetski dan multiple skleroze.

U prostoru Pastoralnog centra župe sv. Alojzija Gonzage tim povodom je održano predstavljanje knjige Nastje Kulović “Kud si krenula”. Riječ je o prvom, debitantskom romanu ove mlade, talentirane i vrlo zanimljive spisateljice u kojem je kroz svoju životnu priču iskreno progovorila o bolesti koja je obilježila život njezine obitelji i odnose unutar nje.

Inače, Nastja Kulović je Siščanka kojoj je godinu dana nakon poroda dijagnosticirana multipla skleroza i to nakon što ju je njezina sestra prebrodila. Ovo je bila njezina druga promocija u Popovači, naime ciklus promocija uživo završila je prošle godine u ožujku u popovačkoj knjižnici, a novi je započela upravo ovom.

– Volim naglašavati da to nije priručnik za oboljele već istinita priča, koju svaka osoba, neovisno o ovoj bolesti, može doživjeti na svoj način jer se priča uvijek događa čitatelju. Drago mi je da sam ovdje i da imam prilike razmijeniti iskustva, istaknula je autorica.

Susret je organiziralo Društvo oboljelih od multiple skleroze, a predsjednica društva Danijela Šaka osvrnula se ovom prilikom i na broj oboljelih od te bolesti.

– Nažalost, članstvo nam je u porastu, trenutno društvo broji 64 člana, no, to nije realno stanje stoga i dalje pozivam sve oboljele da nam se jave kako bi barem imali točan broj oboljelih, a pozivam ih i da se pridruže našim aktivnostima.

Promociji knjige i obilježavanju Svjetskog dana MS-a nazočio je i gradonačelnik Josip Mišković istaknuvši da će Grad Popovača i dalje podržavati ovu Udrugu te nastojati osigurati sve ono što je potrebno za njihov kvalitetniji rad ili za pojedine potrebe članova.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Popovača
Sisačko-moslavačka županija